Szaronik-öböl 


A Szaronik-öböl szigetei Peloponnészosztól észak- és délnyugatra, az Attica-öbölnél helyezkednek el. 
A legnépszerűbb szigetek könnyen megközelíthetőek, különösen a görög turistáknak (akik főleg az Atticaról és Peloponnészoszról érkeznek), mivel közel vannak a szárazföldhöz és több kikötőből is könnyen elérhetőek (például Piraeus kikötőjéből). Hétvégéken és ünnepnapokon gyakran látogatott helyek.

...

Marina Alimos (Kalamaki) 

Az alimosi marina Görögország egyik legnagyobb kikötője, 1000 állandó kikötőhellyel. A kikötő 15 kilométerre található Athén központjától délnyugatra, Piraeus kikötőjétől 8 kilométerre délre és 30 kilométerre az E. Venizelos nemzetközi repülőtértől. 

Megnézem

Marina Alimos 

Általános információ

Az alimosi marina Görögország egyik legnagyobb kikötője, 1000 állandó kikötőhellyel. A kikötő 15 kilométerre található Athén központjától délnyugatra, Piraeus kikötőjétől 8 kilométerre délre és 30 kilométerre az E. Venizelos nemzetközi repülőtértől. Sűrű közlekedési hálózattal rendelkezik, villamos, busz és taxiállomások a kikötőtől 500 méterre találhatóak.

Útiterv

0. nap: Marina Alimos

Alimos Kalamaki egy Athén belvárosától 12 kilométerre fekvő nagy kikötő, mely 30 perc alatt elérhető a nemzetközi repülőtértől.
Odoo text and image block

1. nap: Marina Alimos - Aegina 

Athéntól körülbelül 18 tengeri mérföldnyire, Aegina egy népszerű első és/vagy utolsó kikötőhely vitorlázóknak, akik Athénból indulnak és oda is érkeznek. Kihagyhatatlan látnivaló Aphaea temploma, amit az i. e. 5. században építettek. Aegina pisztáciájáról is híres, mivel a sziget termőföldje ideális a termesztéséhez, tehát mindenképp vigyen magával egy vagy két zacskóval!
Odoo text and image block

2. nap: Éjina – Ermioni 

Hydra-val szemközt található Ermioni turisták által látogatott városa. A hely népszerű kellemes strandjai és számos történelmi épülete, többek között a Taxiarchon templom miatt. A várostól keletre található az ősi Ermioni kikötő, mely közvetlenül a tenger felett helyezkedik el.

Odoo text and image block

3. nap: Ermioni - Szpécesz 

Odoo image and text block

Hydra és Poros mellett Szpécesz is fontos szerepet játszott a görög szabadságharcban az 1800-as évek elején. Szpéceszből származott a híres görög hősnő, Laskarina Bouboulinas, akinek a házát múzeummá alakították, és az ő életét és a szabadság elnyerésében való közreműködését mutatja be.


4. nap: Szpécesz – Ídra 

Ídra egy történelmi szempontból gazdag város és ez a modern időkben is folytatódott, hiszen az athéniak kedvelt kirándulóhelye és a sok helyi művészeti galériájával egyfajta menedékhely is, ahol ismert és feltörekvő művészek kiállításait is tartják.

Odoo text and image block

5. nap: Ídra – Pórosz

Odoo image and text block

Pórosz egy nagyvilági sziget és nagyon népszerű a vitorlázók közt, hiszen sok jó vendéglátóhely található legnagyobb városának sétányán és mellékutcáin. Egy rövid emelkedő vezet a nagy óratoronyhoz, ahonnan kellemes kilátás nyílik a kikötőre és a szemközti szárazföldre.

6. nap: Pórosz – Epidaurosz

Odoo image and text block

Epidaurosz kikötőjéből eljuthat a híres ókori Epidaurosz Színházba, ami az UNESCO Világörökség része. Az ókori Epidauroszt nem szabad kihagyni, sok színházi játékot tartanak itt a nyári hónapokban, ha szerencsés vagy és tudsz jegyeket szerezni, ne hagyd ki!