Kükládok 


Az Égei-tenger leghíresebb szigetcsoportjához tartozik a világ néhány legszebb szigete. A csodás homokos partok, fehér és kék épületek, tradicionális életmód, népzene, kedves, vendégszerető emberek és az érintetlen tájak teszik felejthetetlenné a Kükládokon való kirándulást.

...

Lavrion

Az Attiki-félsziget csúcsán elhelyezkedő Lavrion városa nem szerepel sok Görögországról szóló útikönyvben, pedig az ország legrégebbi és legnagyobb ókori amfiteátruma áll itt. 

Megnézem

Lavrion 

Általános információ

Lavrion városa az Attiki-félsziget csúcsán nem szerepel sok Görögországról szóló útikönyvben, pedig az ország legrégebbi és legnagyobb ókori amfiteátruma és egy titokzatos, hatalmas lyuk, ami érdekes látnivaló lenne a megmagyarázhatatlan jelenségek kedvelőinek, ha tudnának róla. A terület az ókor óta bányászatáról és iparáról ismert. Ez az a hely, ahol a közeli Sounionban található Poszeidón templomának hatalmas oszlopait bányászták. Az ezüstbányák az ősidőkből származnak. A mosások, ahol az ezüst találták még mindig látható és jelenleg felújítás alatt áll. Ezek a bányák a világon a legrégebbi ezüstbányák.

Útiterv

0. nap: Lavrion (szárazföld)

Lavrion az Attica-félsziget alján található, 20 percnyire dél-keletre Athén repülőterétől. Lavrion megfelelő hely ahhoz, a Kükládok északi részének bejárására, beleértve Mykonos, Paros, Naxos és Kythnos szigeteit. Lavrion ad otthont az ország legrégebbi és legnagyobb amfiteátrumának. Valamint az őskorból származó ezüstbányák maradványai is fellelhetőek.
Odoo text and image block

1. nap: Lavrion – Merichas (Kythnos-sziget) 

Merichas egy kis tengerparti falu, Kythnos-sziget nyugati partján. Szerencsére az évek során megmaradt tradicionális jellege. A faluban mindössze néhány állandó lakos van, de a főszezonban igen pezsgő a falu élete. A tavernákban friss halat szolgálnak fel, az asztalok pedig közvetlenül a víz mellett állnak.
Odoo text and image block

2. nap: Merichas – Ermoupoli (Szíros-sziget) 

Ermoupolis a Szíros-sziget és egyben a Kükládok fővárosa. A várost Görögország különböző részeiről érkezők alapították 1821-ben, amikor a török mészárlás elől menekültek. A város gyönyörű épületei neoklasszikus stílusban épültek, régi villákkal, márványlapos utcákkal, impozáns templomokkal, emlékművekkel és szobrokkal. Ezeknek köszönhetően a város megkapta a „Kis Milánó” becenevet.

Odoo text and image block

3. nap: Ermoupoli – Míkonosz (Míkonosz-sziget)

Odoo image and text block

Athén és Korfu mellett valószínűleg Míkonosz az egyik legismertebb hely Görögországban. Nagyvárosi atmoszférája, izgalmas éjszakai élete és festői építészete miatt kötelező megálló mindazoknak, akik ezen a területen hajóznak. A sziget a Kükládok szívében helyezkedik el, és számos elfoglaltságot kínál az ide érkezőknek. Kutassa fel Kis Velencét, vagy az egyik nevezetes strandot!


4. nap: Míkonosz – Gavrio (Ándrosz sziget)

Gavrio Ándrosz-sziget nyugati partján helyezkedik el és az egyetlen aktív kikötő mely, Ándroszt és Rafinát köti össze. A falu eredetileg halászfaluként alakult, de az utóbbi 20 évben egyre több turista látogat ide. Számos homokos strand található a sziget északi oldalán, ahova egész napos kirándulásokat is szerveznek, ha valaki a napot a szárazföldön szeretné tölteni.

Odoo text and image block

5. nap: Gavrio – Vourkari (Kea sziget)

Odoo image and text block

Vourkari a Kea sziget északi részén fekszik. A falu védett a térségben uralkodó szelektől és sok kis halászhajó horgonyozik. A turizmus miatt egyre több hajó érkezik a szigetre egy békés kis megállóra. Keán jó néhány remek étterem található, ahol friss halat, homárt és más hagyományos ételeket szolgálnak fel. Ha egy csendes kikötőhelyet keres, a kikötőtől 100 méterre található öblöt ajánljuk.