Karib-térség 

Ennek a legendás trópusi vitorlásparadicsomnak legalább annyi arca van, amennyi sziget a Karib-tengeren! Kubától indulva délfelé, Venezuela partjai felé haladva minden egyes sziget különböző és egyedi, kissé eltérő kultúrával, konyhával és szokásokkal. Ami közös tulajdonsága a Karibi szigeteknek, hogy hosszú és fehér homokos strandok, kókuszpálmák, kristálytiszta víz, korallzátonyok, kitűnő búvár helyek és trópusi növényzet jellemzi a tájat. Természetesen az összes tengerész által kedvelt ital a rum! 

A vitorlás kölcsönzés sokkal drágább, mint a Mediterrán régióban, de mindenképpen megéri. Amint felhúzod a vitorlákat és megérzed a szelet, rögtön elkap a különleges érzés, hogy éppen olyan partok felé veszed az irányt, ahol régen a legendás kalózok hajóztak.

A Karib-térség országaiban uralkodó ősi szokások, a használt nyelv és a kultúra keveredik a gyarmatosítókéval. Főként a brit, a francia, a holland és a spanyol hatások érezhetők. A legnépszerűbb szigetek: a Brit Virgin-szigetek, St. Martin, St. Vincent és Grenadine, Grenada, Antigua és Barbuda, Guadeloupe és Martinique. A szigetek közötti hajózás egy kicsivel több időt és energiát vesz igénybe, mint az európai vitorlás régiókban, ugyanakkor életre szóló kalandokban, felejthetetlen látványvilágban lesz részed. Az a tanácsunk, hogy vigyél haza egy üveg helyi rumot és iszogatás közben idézd fel csodálatos élményeidet.


Előnyök:

- Csodálatos, paradicsomi partok és tájak

- A Passzátszél biztosítja a nagyszerű vitorlázást

- Rum, strandok, kókuszpálmák, korallzátonyok, stb.