Görögország

A görög vizek már évezredek óta a hajózás fontos részei. A partokon még megtalálhatók az ókori kultúra örökségei, így igazi időutazáson vesz részt, aki Görögországba látogat.

A görög partok minden igények megfelelnek:

- Nyugaton a Jón tenger tökéletes választás, hogy megszerezd az első élményeidet a fedélzeten, ezt az állandó, nyugodt szél biztosítja. A gazdag       növényzet pedig megfelel a legválogatósabb természetbarátoknak is.

- Ugyanez elmondható a Szporádokról Athéntól északra, ahol rengeteg nemzeti park prezentálja a természet szépségeit.

- Athén és a Saroni-öböl logisztikailag a legkönnyebben megközelíthető. A nemzetközi repülőtér nem messze fekszik a főbb kikötőktől: Kalamakitól és Lavriontól.

- Dél felé haladva egy hatalmas szigetcsoport kezdődik, a Kükládok. Ez az a terület, melyet inkább a tapasztalt hajósoknak ajánlunk. A szél nagyon erős errefelé, főleg nyáron, szóval mindig ellenőrizni kell, milyen jelzés van érvényben! Ha egyszer belépsz a Kükládok világába, biztosíts magadnak elég időt, hogy minden szépséget láthass: Naxos, Paros, Santorini csak pár példa a csodás szigetek közül!

- Rodosz és néhány sziget a legkeletebbi régió Törökország partjai mellett. A szél itt általában enyhébb, mint a Kükládoknál és innen a határt is át lehet lépni.


Összehasonlítva Horvátországgal a kikötői díjak nevetségesen alacsonyak, de hátránya, hogy áram és édesvíz a mólón elég szűkösen van. A víz a helyi víztározókból van újratöltve, ami eléggé kiszámíthatatlan. A kikötői közlekedésben a zipzár elv működik, ami vicces, de sokszor nagy türelmet kíván.

A kisvendéglői kultúra Görögországban egy másik nagyszerű élmény. A kisvendéglő/kocsma az a hely, ahol ételt és italt kapsz, minden nagyon ízletes és üdítő. Ne számíts gyors kiszolgálásra. Ezek a helyek arra vannak, hogy ott maradj, borozz és élvezd a zenét. Semmit nem szabad elsietni! Az időjárás nagyszerű ebben az országban, az emberek nyugodtak, lassú és csendes az élet a legtöbb részen. Kifejezetten a Küklád szigetcsoportnál lehet ezt tapasztalni, ahol a komp néhány faluba egyszer jön naponta, de van olyan falu ahová csak hetente. Miért kéne sietni, ha a nap fent van?


Előnyök:

- Nevetségesen olcsó kikötők

- Nagyon változatos vitorlás régiók

- Ősi építészet és látnivalók

- Szigetlakó életmód

- Kulturális gazdagság