Horvátország

Ha vitorlázást, katamarános túrát, esetleg yachtos vakációt tervezel szép környezettel és kalandokkal övezve, Horvátország kétséget kizáróan a tökéletes úti cél. Képzeld el, hogy vitorlázol a kristálytiszta, türkizkék vízzel szegélyezett, tündérmesébe illő tengerpartnál!

Lazíts a gyönyörű tengerparton, fedezz fel elhagyatott barlangokat és bájos halászfalvakat! Állj meg a történelmi kikötőknél és csodáld meg a környék borvidékeit és olajfaültetvényeit. Ne hagyd ki a chartercég kiegészítő ajánlatait: fedezd fel a helyi konyhát és a félreeső tengerpartokat, ússz a kellemesen meleg vízben és fedezd fel a helyi kultúrát – és mindeközben jut idő arra is, hogy a fedélzeten élvezd a napsütést. Horvátország tökéletesen tükrözi a századokkal ezelőtti mediterrán hangulatot. Dalmácia az UNESCO Világörökségből gazdag történelmének köszönhetően hármat is magáénak tudhat, melyeket érdemes felfedezni a szárazföldön és a tengerről is: Trogir történelmi városa, az 1700 éves Diokleciánusz palota Splitben és a világhírű Dubrovnik. Vitorlázz Horvátországban – nem fogsz csalódni!


Válaszd ki a megfelelő vitorlázási régiót Horvátországban!

Isztriai-félsziget

Az Adriai-tenger legnagyobb félszigete. A félsziget az Adriai-tenger csúcsán található a Trieszti és a Kvarner-öböl között. Három ország osztozik rajta: Horvátország, Szlovénia és Olaszország.

Észak-Dalmácia

Horvátország szinte minden más részénél több látványosságot tömörít magába ez a terület. A tengerpart mentén gyönyörű állapotban fennmaradt középkori városok sorakoznak Európa legtisztább vízű tengere mentén.

Közép-Dalmácia

Horvátország ezen része, melyet a helyiek csak Splitsko-Dalmatiska néven emlegetnek, a szárazföld délkeleti részén helyezkedik el Trogirtól Pločeig. A Vis, Hvar, Solta és Brač szigetek is Közép-Dalmáciához tartoznak. Ez az egyik legnépszerűbb idegenforgalmi központ a horvát tengerparton.

Dél-Dalmácia

Dél-Dalmácia büszkélkedik Európa egyik legdrámaibb partvidékével: a szürke hegyek éles sziklái között díszes szalagként terülnek el a pálmafákkal és olíva ültetvényekkel tarkított területek.

Primorje- Gorski Kotar Zadar Šibenik- Knin Split- Dalmatie Istrie